🍚 Ryz z warzywami - popularna potrawa w Kowalu, w której głównym składnikiem jest gotowany biały ryż, serwowany z dodatkiem różnorodnych warzyw.
🍜 Mianwo - tradycyjna
zupa na bazie mącznych klusek, często serwowana z dodatkami, takimi jak mięso, warzywa, a także przyprawy.
🍤 Smażone krewetki - pyszne krążki krewetek, panierowane i smażone na złoty kolor. Często podawane z sosem słodko-kwaśnym.
🥟 Pierożki chińskie - popularne danie, które składa się z cienkiego ciasta i różnorodnego nadzienia, takiego jak mięso, warzywa lub grzyby.
🥡 Smażone ryżowe danie - charakterystyczne danie, w którym gotowany ryż jest smażony z dodatkami, takimi jak mięso, jajka, warzywa i sos sojowy.
🥢 Południowochińskie danie z kurczaka - gotowane kawałki soczystego kurczaka, podawane z warzywami i aromatycznymi przyprawami.
🍲 Hot pot - popularne danie grupowe, w którym gotowane są różnorodne składniki, takie jak mięso, owoce morza, warzywa i
makaron, w bulionie na stole.
🍢 Szaszłyki - kawałki mięsa, owoców morza lub warzyw nadziewane na patyczki i grillowane. Często podawane z sosem.
🍛 Kung Pao Kurczak - tradycyjne danie z kawałkami kurczaka, orzechami, cebulą, papryką i przyprawami, które nadają mu ostrą nutę.
🥡🍚 Chop Suey - popularna
chińska potrawa, składająca się z mieszanki różnych warzyw i mięsa, serwowana na płaskim talerzu z ryżem.
🥟🍲 Wonton Soup - tradycyjna zupa na bazie delikatnych klusek, wypełnionych mielonym mięsem lub warzywami, z dodatkiem aromatycznych przypraw.