🥗
Sałatka Krakowska: mieszanka zielonych liści, kabanosy, ogórki kiszone, ser żółty pokrojony w kostkę, kawałki jajka gotowanego na twardo, pomidory i koperek.
🥗 Sałatka Góralska: kapusta kiszona, cebula pokrojona w piórka, plasterki kiełbasy, ogórki małosolne, plasterki ziemniaka gotowanego w mundurkach, olej i pieprz.
🥗 Sałatka Podhalańska: świeży szpinak, ser owczy pokrojony w kostkę, orzechy włoskie, winogrona czerwone, gruszka pokrojona w plasterki, dressing z oliwy, soku z cytryny i miodu.
🥗 Sałatka Zbojnicka: mix sałat, pomidory cherry, kawałki grillowanego kurczaka, ser pleśniowy, prażone pestki dyni, sos winegret.
🥗 Sałatka Pastwińska: sałata lodowa, ogórki konserwowe, pomidory, plasterki papryki, plasterki pomarańczy, suszone śliwki, dressing z miodu i musztardy.
🥗 Sałatka Podhalański Dzień: mieszanka sałat, grillowany oscypek, czarne oliwki, suszone pomidory, nasiona słonecznika, sok z cytryny i oliwa z oliwek.
🥗 Sałatka Owczy Uśmiech: rukola, plasterki owczego sera, czerwona cebula pokrojona w piórka, morele suszone, migdały, dressing na bazie octu balsamicznego i miodu.