🥪 Pyrlik - mieszkańcy Bytomia lubią tradycyjne
kanapki z pyrlikiem, czyli ziemniakiem pieczonym w żarówkach, popularne w tego regionu. (🥔)
🥪 Bytomski Jurgielewicz - kanapka z soczystym kawałkiem pieczonego mięsa, podsmażonymi cebulką i warzywami, nazwana na cześć lokalnego piekarza. (🥩🧅🍅)
🥪 Zawierucha - kanapka z dużą ilością różnych składników, takich jak kiełbasa, jajko, kiszone ogórki, pomidorki i majonez, podawana z nadzieniem na chlebie. (🌭🥚🥒)
🥪 Boczek na borowikach - kanapka ze smażonym boczkiem i podsmażonymi borowikami oraz cebulą, serwowana na chrupkim pieczywie. (🥓🍄)
🥪 Węgierska przekąska - kanapka z pikantnymi wędlinami, papryczkami chili, czosnkiem i ketchupem na ciepłej bułce. (🌶️🍞🌭)
🥪 Kresowy smak - kanapka z kabanosem, ogórkiem kiszonym, cebulą i chrzanem, przypominająca smakiem przysmaki z Podkarpacia. (🌭🥒🧅)
🥪 Międzywojenna klasyka - kanapka z tradycyjnym polskim schabowym, musztardą i kiszonymi ogórkami, inspirowana przepisami z lat 20. (🐖🍞🍺)
🥪 Smak Śląska - kanapka z kiełbasą śląską, kiszoną kapustą i chrzanem, oddająca smak regionalnych potraw. (🌭🥬🥕)
🥪 Tatarska uczta - kanapka z delikatnym mięsem wołowym, jajkiem, cebulą, pikantnymi przyprawami i kaparami, inspirowana kuchnią tatarską. (🥩🥚🧅)
🥪 Rybnik Zapiekanka - kanapka z pieczarkami, kiełbasą, serem i ketchupem zapieczona na chlebie, popularna w całym regionie. (🍄🌭🧀🍞)