🍝 Spaghetti Bolognese: klasyczne spaghetti z aromatycznym sosem mięsnym i pomidorami.
🍝 Lasagne: warstwowy
makaron z mięsem, sosem pomidorowym i serem.
🍝
Pierogi: tradycyjne polskie pierożki z różnymi nadzieniami, takimi jak mięso, ser, kapusta itp.
🍝 Ravioli: włoskie pierożki z różnymi nadzieniami, zazwyczaj serem, mięsem lub warzywami.
🍝 Makaron z pesto: spaghetti lub inne rodzaje makaronu z sosem pesto - zielonym sosem na bazie bazylii, oliwy z oliwek, orzechów i sera parmezan.
🍝 Carbonara: spaghetti z sosem na bazie jajek, sera parmezan, boczkiem i pieprzem.
🍝 Makaron z owocami morza: makaron serwowany z różnymi rodzajami owoców morza, takimi jak krewetki, małże, kalmary itp.
🍝 Macaroni and Cheese: słynny amerykański makaron z żółtym serem, często podgrzewany w piecu.
🍝 Cannelloni: duże rurki makaronowe wypełnione mięsem, serem lub szpinakiem, z sosem bechamel i sosem pomidorowym.
🍝 Tagliatelle z grzybami: szeroki płaski makaron serwowany z podsmażonymi grzybami, cebulą i śmietaną.