Przepis na babeczki ewy 📖

Przepis na babeczki Ewy:

Składniki:
- 2 szklanki mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki masła (rozpuszczonego i przestudzonego)
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego

Wykonanie:
1. W dużym naczyniu wymieszaj suchą mąkę, proszek do pieczenia i cukier.
2. Dodaj rozpuszczone i przestudzone masło oraz jajka.
3. Wlej mleko i dodaj ekstrakt waniliowy.
4. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż powstanie gładkie ciasto.
5. Nałóż papilotki do foremek na babeczki (możesz użyć formy na muffinki).
6. Powoli wlej ciasto do papilotek, napełniając je tylko w 2/3.
7. Piecz w nagrzanym piekarniku, w temperaturze 180°C, przez około 20-25 minut, aż babeczki nabiorą złotego koloru lub do suchego patyczka włożonego w środek babeczki nie będzie niczego się kleić.
8. Wyjmij babeczki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia na kratce.

Możesz również udekorować babeczki lukrem, polewą czekoladową lub kolorowym posypką. Smacznego!

Podobne przepisy

babeczki dla psa
babeczki
babeczki fit
a babeczki
niskokaloryczne babeczki