Przepis na ciapkapusta 📖

Przepis na ciapkapustę:

Składniki:

- 1 główka kapusty
- 1 duża cebula
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego
- 2 łyżki cukru
- 1/2 szklanki przecieru pomidorowego
- 1/2 szklanki octu
- 1 szklanka wody

Przygotowanie:

1. Kapustę poszatkować.
2. Cebulę i czosnek drobno pokroić.
3. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulę z czosnkiem.
4. Dodać mąkę i całość wymieszać.
5. Dodać kapustę, wymieszać i gotować około 10 minut, aż zmniejszy swoją objętość.
6. Wsypać sól, pieprz, kumin, cukier, przecier pomidorowy, ocet oraz wodę.
7. Całość dokładnie wymieszać i gotować na małym ogniu do momentu, aż kapusta zmięknie.
8. Podawać ciepłą.

Smacznego!