Przepis na ciasto marchewkowe z margaryną 📖

Składniki:
- 2 szklanki startej marchewki
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 1,5 szklanki cukru
- 4 jajka
- 1 szklanka oleju roślinnego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka cynamonu
- 1/2 łyżeczki mielonego imbiru
- szczypta soli

Przygotowanie:
1. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon, imbir i sól.
2. Dodaj jajka i olej roślinny. Dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
3. Następnie dodaj startą marchewkę i ponownie wymieszaj.
4. Przełóż ciasto do wysmarowanej i oprószonej mąką formy.
5. Piecz w nagrzanym piekarniku o temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 45-50 minut, lub do momentu, gdy kawałek drewnianej wykałaczki włożony w środek ciasta będzie czysty.
6. Gdy ciasto będzie gotowe, wyjmij je z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
7. Możesz podać je posypane cukrem pudrem lub przygotować lukier z cukru pudru i soku z cytryny do dekoracji.

Smacznego!

Podobne przepisy

ciasto z truskawkami margaryna
ciasto z truskawkami z margaryna
oponki z margaryna
kruszonkę z margaryną
kruche ciasteczka margaryna