Przepis na dip avocado 📖
Oto prosty przepis na dip avocado:Składniki:
- 2 dojrzałe awokado
- 1 limonka (sok)
- 1 pomidor, pokrojony w drobną kostkę
- 1/4 cebuli, drobno posiekana
- 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę
- Kilka gałązek świeżej kolendry, posiekanej
- Sól i pieprz do smaku
Instrukcje:
1. Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ za pomocą łyżki do miseczki.
2. Skrop awokado sokiem z limonki, aby zapobiec utlenianiu.
3. Za pomocą widelca lub tłuczka, rozgnieć miąższ awokado, aż będzie gładki.
4. Dodaj przeciśnięty czosnek, posiekaną cebulę, pomidora i kolendrę do miseczki z awokado.
5. Delikatnie wymieszaj składniki, aby je połączyć. Dopraw solą i pieprzem według własnego uznania.
6. Przenieś dip avocado do lodówki na około 30 minut, aby smaki się połączyły.
7. Podawaj schłodzony dip avocado z tortilla chipsami lub jako dodatek do sałatek, tacosów lub kanapek.
Smacznego!