Przepis na grzany cydr 📖

Składniki:
- 1 litr cydru
- 2 pomarańcze
- 4 goździki
- 2 laski cynamonu
- 4 łyżki miodu
- 1 cytryna
- opcjonalnie kilka plasterków jabłek

Sposób przygotowania:
1. W garnku wymieszaj cydr i sok z dwóch pomarańczy.
2. Dodaj goździki, laski cynamonu i miód.
3. Wrzuć do garnka skórkę z cytryny i plasterki jabłek.
4. Na średnim ogniu podgrzewaj mieszankę, ale nie doprowadzaj do wrzenia.
5. Pamiętaj, aby dokładnie wymieszać składniki i zagotować na kilka minut, aby smaki się połączyły.
6. Gdy napój jest już gorący, odcedź go, aby pozbyć się skórek i przyprawek.
7. Możesz podawać grzany cydr od razu, najlepiej w szklanych kubkach ozdobionych plasterkiem pomarańczy lub cytryny.
8. Smacznego!

Podobne przepisy

grzany aperol