Przepis na hot dogi w bagietce 📖

Składniki:
- Bagietka
- Parówki
- Musztarda
- Ketchup
- Cebula (opcjonalnie)
- Ogórek konserwowy (opcjonalnie)

Przygotowanie:
1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2. Przekrój bagietkę na pół wzdłuż, ale nie do końca, tak aby stworzyć miejsce na parówki.
3. Wkładamy parówki do wrzącej wody i gotujemy przez około 5-7 minut.
4. Wyjmujemy parówki z wody i osuszamy je.
5. Umieszczamy parówki w bagietce.
6. Dodajemy musztardę i ketchup wzdłuż parówek.
7. Jeśli chcesz, możesz również dodać cebulę pokrojoną w cienkie plasterki oraz plasterki ogórka konserwowego.
8. Zamknij bagietkę i owiń w folię aluminiową.
9. Włóż hot dogi do piekarnika i piecz przez około 10-15 minut, aby bagietka stała się chrupiąca.
10. Wyjmij hot dogi z piekarnika, usuń folię aluminiową i podawaj natychmiast.

Smacznego!

Podobne przepisy

zapiekankę na bagietce
hot dogi
koreańskie hot dogi
hot dogi z mikrofali
hot dogi z sosem