Przepis na jajko sadzone z pieczarkami 📖

Składniki:
- 2 jajka
- 100g pieczarek
- 1 łyżka oleju
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Pieczarki umyj i pokrój w plastry.
2. Czosnek obierz i posiekaj.
3. W patelni rozgrzej olej, dodaj pieczarki i czosnek. Smaż na średnim ogniu przez około 5 minut, aż pieczarki zmiękną.
4. Dopraw pieczarki solą i pieprzem.
5. Na drugiej patelni rozgrzej trochę oliwy lub masła.
6. Ubij jedno jajko w miseczce.
7. Wsyp je na rozgrzaną patelnię i smaż na średnim ogniu.
8. Przykryj patelnię pokrywką i kontynuuj smażenie, aż białko się ścięło, ale żółtko będzie nadal płynne.
9. Usmaż drugie jajko w ten sam sposób.
10. Podawaj sadzone jajka z pieczarkami od razu, posypane np. natką pietruszki.

Smacznego!

Podobne przepisy

jajko sadzone
smaczne jajko sadzone
podaj jajko sadzone
pyszne jajko sadzone
obiad jajko sadzone