Przepis na kapsalon 📖
Przepis na kapsalon:Składniki:
- frytki
- mielone mięso
- ser gouda
- sałata lodowa
- pomidory
- cebula czerwona
- sos czosnkowy
- sos kebabowy
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni Celsiusza.
2. Ułóż frytki na blasze i posól i popieprz. Włóż do piekarnika i piecz przez 20 minut.
3. Podsmaż mielone mięso na patelni, dopraw solą i pieprzem.
4. Pokrój cebulę i pomidory na drobne kawałki i posiekaj sałatę.
5. Zdejmij frytki z piekarnika i przełóż je do płytkiej miski.
6. Posyp frytki warstwą mielonego mięsa.
7. Pokryj mięso serem gouda i wstaw do piekarnika na około 5 minut, do momentu rozpuszczenia sera.
8. Wyjmij z piekarnika i na kapsalon nałóż sałatę, pomidory i cebulę.
9. Podawaj z sosem czosnkowym i sosem kebabowym.
Smacznego!