Przepis na krem do tortów kinder bueno 📖

Oto przepis na krem do tortów kinder bueno:

Składniki:
- 500 ml śmietanki kremówki (minimum 30% tłuszczu)
- 200 g mlecznej czekolady
- 4 jajka
- 50 g cukru
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 100 g masła

Sposób przygotowania:
1. W rondelku rozpuść masło razem z czekoladą na małym ogniu. Mieszaj, aż składniki się połączą i uzyskasz gładką masę. Odstaw do ostygnięcia.
2. W osobnej misce umieść żółtka i cukier. Zmiksuj je mikserem na gładką, puszystą masę.
3. Do miski z żółtkami dodaj rozpuszczoną czekoladę, ekstrakt waniliowy oraz połowę ilości śmietanki kremówki. Całość dokładnie wymieszaj.
4. W drugiej misce ubij pozostałą ilość śmietanki kremówki na sztywno.
5. Białka oddziel od żółtek i umieść w innej misce. Ubij białka na sztywno.
6. Ostudzoną masę czekoladową połącz z ubitą śmietanką kremówką oraz delikatnie wmieszaj ubite na sztywno białka.
7. Gotowy krem przelej do misy i wstaw do lodówki na minimum 4 godziny, aby dobrze się schłodził i ściągnął.
8. Po schłodzeniu kremu wyjmij go z lodówki i delikatnie wymieszaj przez chwilę, aby nabrał odpowiedniej konsystencji.
9. Krem jest gotowy do użycia! Możesz go wykorzystać do dekorowania tortów kinder bueno.

Smacznego!

Podobne przepisy

krem do tortu kinder bueno
kinder bueno ciasto
kinder bueno bez pieczenia
naleśniki kinder bueno
drinka kinder bueno