Przepis na pejzanka 📖
Przepis na pejzażankę:Składniki:
- 1 opakowanie herbatników
- 200g masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 2 łyżki kakao
- 2 jajka
- 1 szklanka orzechów laskowych
- 1 szklanka rodzynek
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka wiórek kokosowych
- 1 szklanka mleka
Przygotowanie:
1. W misce umieszczamy herbatniki, które rozdrabniamy.
2. Następnie dodajemy do herbatników masło, cukier puder, kakao i jajka, wyrabiamy ciasto.
3. Ciasto rozwałkowujemy i układamy na blaszce.
4. Na ciasto posypujemy orzechy, rodzynki, płatki owsiane i wiórki kokosowe.
5. Całość zalewamy mlekiem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut.
Gotową pejzażankę podajemy na zimno, np. polaną bitą śmietaną lub posypaną cukrem pudrem. Smacznego!