Przepis na prazone jablka 📖

Składniki:
- 2 duże jabłka
- 2 łyżki masła
- 1 łyżka cukru brązowego
- 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:

1. Jabłka umyj i pokrój w plastry.
2. Rozgrzej patelnię i dodaj masło.
3. Gdy masło się rozpuści, dodaj jabłka.
4. Smaż na niskim ogniu, mieszając od czasu do czasu.
5. Gdy jabłka się zmiękną, dodaj cukier i cynamon.
6. Całość smaż jeszcze przez około 3-5 minut, aż cukier się rozpuści i jabłka się lekko zrumienią.
7. Podawaj na ciepło lub na zimno jako dodatek do ciasta, lodów lub samego jogurtu.

Podobne przepisy

jabłecznik jabłka prażone
prazone pistacje
prażone orzechy ziemne
prażone orzechy włoskie
prażone orzechy włoskie z cukrem