Przepis na prosty lemoniadę arbuzową 📖

Oto prosty przepis na arbuzową lemoniadę:

Składniki:
- 1 arbuz
- 2 cytryny
- 4 łyżki cukru
- Woda gazowana lub niegazowana (według preferencji)
- Kilka kostek lodu

Wykonanie:
1. Umieść arbuz na czystej powierzchni i przekrój go na pół.
2. Usuń pestki z przekrojonego arbuz.
3. Wyjmij miąższ z obu połówek arbuzowego, używając łyżki lub łyżeczki.
4. Umieść wyjęty miąższ arbuzowy w blenderze.
5. Wyciśnij sok z dwóch cytryn i dodaj go do blendera.
6. Dodaj cukier do blendera z arbuzem i sokiem cytrynowym.
7. Włącz blender i miksuj, aż wszystkie składniki staną się gładkie i połączone.
8. Przecedź powstałą mieszankę przez sito, aby pozbyć się wszelkich resztek.
9. Przelej arbuzową miksturę do karafki.
10. Dodaj wodę gazowaną lub niegazowaną do karafki, aby uzyskać pożądaną konsystencję i smak.
11. Wstaw karafkę do lodówki na kilka godzin.
12. Przed podaniem dodaj kilka kostek lodu do napoju arbuzowego.
13. Możesz również udekorować każdy kieliszek arbuzową plastrami lub listkami mięty.

Gotowa arbuzowa lemoniada jest gotowa do serwowania! Smacznego!

Podobne przepisy

lemoniadę arbuzową
prosty lemoniadę z arbuza
jak zrobić prosty lemoniadę
prosty lemoniadę ogórkową
lemoniada arbuzowa