Przepis na sos czosnkowoleju 📖

Sos czosnkowo-olejowy to prosty i smaczny dodatek do wielu potraw. Oto przepis na ten pyszny sos:

Składniki:
- 4 ząbki czosnku, drobno posiekane
- 1/2 szklanki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku

Instrukcje:
1. W małej misce lub słoiczku połącz czosnek i oliwę z oliwek.
2. Dobrze wymieszaj składniki, aż czosnek równomiernie rozprowadzi się w oleju.
3. Dopraw sos solą i pieprzem według własnego smaku. Możesz dodać więcej lub mniej przypraw, jeśli tego potrzebujesz.
4. Przelej sos do naczynia lub słoika, w którym będziesz go przechowywać.
5. Odstaw sos na kilka godzin (lub na całą noc) przed podaniem, aby aromat czosnku dobrze się wchłonął.
6. Sos czosnkowo-olejowy gotowy! Możesz go podać jako dip do warzyw, sos do sałatek, czy użyć jako dodatek do potraw mięsnych.

Smacznego!