Przepis na sos szczypiorkowy 📖

Oto przepis na sos szczypiorkowy:

Składniki:
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 łyżka musztardy
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- sok z połowy cytryny
- sól i pieprz do smaku

Wykonanie:
1. Szczypiorek dokładnie umyj, osusz i drobno posiekaj.
2. Do miseczki dodaj musztardę, majonez oraz jogurt naturalny i wymieszaj wszystkie składniki do połączenia się smaków.
3. Następnie dodaj sok z cytryny i dokładnie wymieszaj.
4. Na koniec dodaj drobno posiekany szczypiorek, dopraw solą i pieprzem do smaku i delikatnie połącz składniki sosu.
5. Gotowy sos szczypiorkowy wstaw do lodówki na ok. 30 minut, aby składniki przegryzły się i uzyskał jeszcze lepszy smak.

Sos szczypiorkowy będzie świetnym dodatkiem do grillowanych mięs, ryb, pieczywa czy sałatek. Smacznego!