Przepis na szybki obiad latem 📖
Sałatka greckaSkładniki:
- 1 duża pomidor
- 1 ogórek
- 1 czerwona cebula
- 100 g fety
- 1 papryka
- 100 g czarnych oliwek
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Sok z 1 limonki
- Sól i pieprz do smaku
- Świeża bazylia do dekoracji
Wykonanie:
1. Pomidora, ogórka, paprykę i cebulę umyj i pokrój w kostkę.
2. Fetę pokrusz na mniejsze kawałki.
3. Do miski dodaj pokrojone warzywa i filmy.
4. Wymieszaj oliwę z oliwek i sok z limonki, dopraw solą i pieprzem.
5. Polej sałatkę przygotowanym dressingiem i dokładnie wymieszaj.
6. Odstaw sałatkę na kilka minut, aby smaki się przegryzły.
7. Przed podaniem udekoruj sałatkę liśćmi bazylii.
Smacznego!