Przepis na tostpatelni 📖

Przepis na tostpatelni:

Składniki:
- 4 kromki chleba tostowego
- 2 jajka
- 4 plasterki szynki
- 4 plasterki sera żółtego
- Masło do smażenia

Sposób przygotowania:
1. Na jedną kromkę chleba połóż plasterek szynki, a na drugą plasterek sera żółtego.
2. Składniki na chlebie złożone razem, przykryj drugą kromką chleba.
3. W rondelku rozpuść niewielką ilość masła i połóż na nim przygotowany tost.
4. Smaż go na średnim ogniu przez około 2-3 minuty, aż spód będzie złocisty i chrupiący.
5. Delikatnie odwróć tost patelnią i smaż przez kolejne 2-3 minuty, aż druga strona również się zrumieni.
6. Powtarzaj czynności dla pozostałych tostów.
7. Gotowe tosty podawaj ciepłe, możesz je również przekroić na pół dla łatwiejszego podania.

Smacznego!