Przepis na tosty domowe 📖
Przepis na tosty domowe:Składniki:
- 8 kromek chleba tostowego
- 4 łyżki masła
- 4 plasterki sera żółtego
- 4 plasterki szynki
- Opcjonalnie: pomidory, ogórki, szczypiorek, papryka, sałata
Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
2. Na każdej z kromek chleba rozprowadź równomiernie masło po jednej stronie.
3. Połóż kromki chleba na rozgrzanej patelni, masłem skierowanym do dołu.
4. Na jednej połowie chleba połóż plasterek sera, a na drugiej plasterek szynki.
5. Jeśli chcesz, dodaj na szczycie kromki dodatkowe warzywa jak pomidory, ogórki, paprykę czy sałatę.
6. Przykryj drugą kromką chleba masłem do siebie.
7. Gotuj na patelni przez około 3-4 minuty z każdej strony, aż chleb będzie złocisty i ser się roztopi.
8. Przełóż tosty na talerz, przekrój na pół i podawaj ciepłe.
Smacznego!