🍝
Pierogi - tradycyjne pierogi z różnymi nadzieniami, takimi jak ruskie (ziemniaki z serem), mięsem, owocami lub grzybami.
🍝 Spaghetti Bolognese - klasyczna włoska potrawa z makaronem spaghetti, sosu Bolognese (na bazie mielonego mięsa, pomidorów i przypraw) oraz posypane parmezanem.
🍝 Lazania - warstwowa potrawa z makaronem lasagne, mięsem mielonym, serem, sosem pomidorowym i białym sosem bechamel.
🍝 Ravioli - małe pierożki z nadzieniem, takie jak mięso, ser, grzyby czy szpinak, podawane z różnymi sosami, np. pomidorowym.
🍝
Makaron z tuńczykiem - prosty i smaczny posiłek z makaronem, tuńczykiem, cebulą i czosnkiem w sosie pomidorowym.
🍝 Tagliatelle Alfredo - gładkie płaskie wstążki makaronu, podawane z kremowym sosem Alfredo, w skład którego wchodzą masło, śmietana, ser parmezan i przyprawy.
🍝 Carbonara - klasyczny makaron spaghetti z sosem Carbonara, przygotowywany z boczkiem, jajkami, serem pecorino i pieprzem.
🍝 Penne Arrabiata - rurki makaronu Penne z ostrym sosem Arrabiata, na bazie pomidorów, czosnku, czerwonej papryczki chili i oliwy.
🍝 Tortellini - małe pierożki w kształcie półksiężyca, nadziewane mięsem, serem lub szpinakiem, podawane w bulionie, sosie pomidorowym lub śmietankowym.
🍝 Cannelloni - duże rurki makaronu nadziewane mięsem mielonym, serem ricotta i szpinakiem, podawane z sosem pomidorowym i serem gratinowanym.