Przepis na chipsy nachos 📖

Oto prosty przepis na domowe chipsy nachos:

Składniki:
- Tortilla chips (dostępne w sklepach)
- Sól
- Oliwa z oliwek
- Opcjonalnie: guacamole, sos salsa, śmietana, ser żółty, czarne oliwki, cebula, papryka, pomidory, jalapeno

Instrukcje:
1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
2. Ułóż tortilla chips na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Delikatnie skrop chipsy oliwą z oliwek.
4. Posól chipsy według własnego smaku.
5. Włóż blaszkę do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 5-7 minut, aż chipsy będą chrupiące i zaczynają się rumienić.
6. Wyjmij z piekarnika i ostudź chipsy przez kilka minut.
7. Jeśli chcesz, dodaj dodatki takie jak guacamole, sos salsa, śmietanę czy posiekane warzywa.
8. Smacznego! Możesz podawać chipsy nachos jako samodzielny przysmak lub jako dodatek do dań meksykańskich.

Przypominam, że jest to jedynie podstawowy przepis na chipsy nachos, a ty możesz dostosować go do swoich preferencji, dodając różne składniki według własnego uznania.

Podobne przepisy

chipsy tortilli
chipsy pomidorowe
do nachos
dip do nachos
nachos