Przepis na dip do nachos 📖
Istnieje wiele wspaniałych przepisów na dip do nachos, ale oto jeden z moich ulubionych:Składniki:
- 1 szklanka kwaśnej śmietany
- 1/2 szklanki salsy pomidorowej
- 1/4 szklanki posiekanej cebuli
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 1/2 łyżeczki mielonego kuminu
- 1/2 łyżeczki mielonej papryki
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
- 1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry
Sposób przygotowania:
1. Wszystkie składniki, oprócz kolendry, umieść w misce i dokładnie wymieszaj je wraz ze sobą.
2. Dodaj posiekaną kolendrę i ponownie wymieszaj.
3. Przełóż dip do naczynia, przykryj folią spożywczą i wstaw na kilka godzin do lodówki, aby smaki się połączyły.
4. Serwuj dip do nachos i gotowe!
Smacznego!