Przepis na dobre tosty z opiekacza 📖

Przepis na dobre tosty z opiekacza:

Składniki:
- Chleb tostowy
- Masło
- Wybrane dodatki (np. ser, szynka, pomidory, ogórki)

Sposób przygotowania:
1. Rozgrzej opiekacz do tostów według instrukcji producenta.
2. Na dokładnie dwóch kawałkach chleba tostowego, posmaruj każdą stronę cienką warstwą masła.
3. Na jednym kawałku chleba, ułóż wybrane dodatki według własnych preferencji, np. plasterki sera, szynki, pomidora lub ogórka.
4. Przykryj drugim kawałkiem chleba z masłem, tak aby masło znajdowało się na zewnątrz tostów.
5. Powoli wstaw tosty do rozgrzanego opiekacza i zamknij go.
6. Piecz tosty przez około 3-5 minut, aż będą pięknie zrumienione i chrupiące.
7. Wyjmij gotowe tosty z opiekacza i obtocz je w kuchennej ręcznikowej, aby pozbyć się ewentualnego nadmiaru tłuszczu.
8. Przekrój tosty na pół lub na mniejsze kawałki, jeśli są za duże do jedzenia.
9. Podawaj na gorąco i ciesz się pysznymi, domowymi tostami!

Smacznego!

Podobne przepisy

tosty z opiekacza
pyszne tosty z opiekacza
tosty z jajkiem z opiekacza
tosty z opiekacza na słodko
słodkie tosty z opiekacza