Przepis na tosty z opiekacza 📖

Przepis na tosty z opiekacza:

Składniki:
- 4 kromki chleba
- 4 plastry ulubionego sera
- 4 plastry szynki
- Masło do posmarowania

Instrukcje:

1. Rozgrzej opiekacz lub toster.

2. Na jednej stronie każdej kromki chleba rozsmaruj masło.

3. Połóż jedną kromkę chleba na spodzie opiekacza (tą stroną z masłem do dołu).

4. Na kromce dodaj plaster sera, a następnie plaster szynki.

5. Przykryj drugą kromką chleba (tą z masłem do góry).

6. Powtórz czynności dla kolejnych trzech kromek chleba.

7. Zamknij opiekacz i opiekaj tosty przez około 3-5 minut, aż będą złociste i chrupiące.

8. Ostrożnie wyjmij tosty i podziel na połówki lub trójkąty.

9. Możesz podać tosty z opiekacza od razu i cieszyć się pysznym, chrupiącym śniadaniem lub kolacją!

Smacznego!

Podobne przepisy

pyszne tosty z opiekacza
tosty z opiekacza na słodko
tosty z jajkiem z opiekacza
słodkie tosty z opiekacza
dobre tosty z opiekacza