Przepis na dorsza w jajku 📖

Składniki:
- 4 filety z dorsza
- 4 jajka
- 1/2 szklanki mąki pszennej
- Sól i pieprz do smaku
- 2 łyżki oleju roślinnego

Instrukcja:

1. Filety z dorsza osusz delikatnie papierowym ręcznikiem.
2. Posól i popieprz delikatnie filety z obu stron.
3. Roztrzep jajka w miseczce.
4. Na osobnym talerzu umieść mąkę.
5. Filety zanurz w mące z obu stron, otrząśnij nadmiar.
6. Następnie mocno obtocz każdy filet w roztrzepanych jajkach.
7. W dużym płaskim rondlu, rozgrzej olej na średnim ogniu.
8. Umieść filety w rozgrzanym oleju i smaż około 3-4 minuty z każdej strony, do momentu, aż będą złociste i chrupiące.
9. Odstaw obrane filety na papierowy ręcznik, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
10. Podawaj natychmiast z dodatkiem ulubionych dodatków, na przykład z pieczonymi ziemniakami lub sałatką.

Smacznego!

Podobne przepisy

tortille w jajku
chleb jajku
tosty w jajku
chleb maczany w jajku
chleb w jajku i mleku