Przepis na granola 📖

Składniki:
- 3 szklanki płatków owsianych
- 1/2 szklanki miodu
- 1/2 szklanki oleju kokosowego
- 1/2 szklanki posiekanych orzechów
- 1/2 szklanki suszonych owoców (np. żurawiny, rodzynek, daktylek, morele)
- 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie:
1. Rozgrzej piekarnik do 160°C.
2. W misce połącz płatki owsiane, posiekane orzechy i cynamon.
3. W małym rondelku rozgrzej miód i olej kokosowy, mieszając aż do rozpuszczenia się składników.
4. Wlej stopiony miód i olej do miski z płatkami owsianymi i dokładnie wymieszaj.
5. Przełóż mieszankę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wyrównaj.
6. Piecz granolę przez około 30 minut, co 10 minut mieszając, aż będzie złota i chrupiąca.
7. Wyciągnij z piekarnika i po wystudzeniu dodaj suszone owoce.
8. Przechowuj w szczelnym pojemniku.

Podobne przepisy

ciastka granola