Przepis na grzanki do sałatki 📖

Składniki:
- kilka kromek chleba (najlepiej pieczywo pełnoziarniste lub razowe)
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Chleb pokrój na kromki o grubości około 1 cm.
2. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz szczyptę soli i pieprzu.
3. Każdą kromkę chleba delikatnie skrop przygotowanym sosem.
4. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i ułóż na niej pokropione sosem kromki chleba.
5. Smaż grzanki z obu stron, aż staną się chrupiące i lekko zarumienione.
6. Po usmażeniu przekładaj grzanki na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Gotowe! Teraz możesz podać te pyszne grzanki razem ze swoją ulubioną sałatką. Smacznego!

Podobne przepisy

grzanki na imprezę
grzanki tosty
grzanki camembert
grzanki z bagietki
grzanki bez tłuszczu