Przepis na hot dogi z pieczarkami 📖

Składniki:
- 4 kiełbaski do hot dogów
- 4 bułki do hot dogów
- 200g pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki ketchupu
- 1 łyżka musztardy
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. W głębokiej patelni rozgrzej olej na średnim ogniu.
2. Pokrój cebulę i czosnek w drobną kostkę, a pieczarki w plastry.
3. Wrzuć cebulę i czosnek na rozgrzany olej i smaż przez kilka minut, aż zmiękną.
4. Dodaj pieczarki i smaż, mieszając, aż będą miękkie i lekko podrumienione. Około 5-7 minut.
5. Dopraw pieczarki solą i pieprzem do smaku.
6. W innym garnku gotuj kiełbaski na parze lub griluj, aż będą odpowiednio podgrzane.
7. Kiedy kiełbaski i pieczarki będą gotowe, przekrój bułki na pół, ale tylko do połowy.
8. Na każdej bułce rozprowadź łyżkę ketchupu i musztardy.
9. Umieść kiełbaski w bułkach, a następnie na każdej nałóż przygotowane wcześniej pieczarki.
10. Hot dogi są gotowe do podania. Smacznego!

Podobne przepisy

hot dogi
hot dogi w bagietce
hot dogi amerykańskie
hot dogi z piekarnika
hot dogi w cieście