Przepis na jajka faszerowane pastą z makreli 📖
Składniki:- 6 jajek
- 1 filet z makreli wędzonej
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki posiekanej cebuli
- 2 łyżki posiekanych szczypiorku
- Sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Jaja gotujemy na twardo, przestudzamy i obieramy ze skorupek.
2. Następnie przekrawamy jaja wzdłuż na pół i wyjmujemy żółtka.
3. Filet z makreli kroimy na drobne kawałki.
4. W misce łączymy ze sobą żółtka, makrelę, majonez, cebulę i szczypiorek.
5. Całość dokładnie mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem według uznania.
6. Powstałą pastą faszerujemy połówki jajek, równomiernie rozprowadzając.
7. Gotowe jajka faszerowane pastą z makreli można udekorować świeżym szczypiorkiem lub natką pietruszki.
Smacznego!