Przepis na jajka z majonezem 📖
Składniki:- 4 jajka
- 3 łyżki majonezu
- Sól i pieprz do smaku
- Opcjonalnie: natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie:
1. Na dnie garnka umieść jajka i zalej je zimną wodą.
2. Zagotuj wodę i gotuj jajka na średnim ogniu przez około 8-10 minut.
3. Po ugotowaniu przełóż jajka do miski z zimną wodą, aby łatwiej było je obrać.
4. Obierz jajka i przekrój je na pół.
5. Oddziel białka od żółtek.
6. Żółtka umieść w miseczce i rozgnieć widelcem, a następnie dodaj majonez i wymieszaj dokładnie, aż uzyskasz jednolitą masę.
7. Dopraw masę solą i pieprzem, mieszając do momentu uzyskania pożądanego smaku.
8. Do każdej połówki białka nałóż łyżeczkę przygotowanej masy z majonezem.
9. Na koniec możesz udekorować jajka posiekaną natką pietruszki.
10. Podawaj od razu.
Smacznego!