Przepis na jajka z chrzanem i majonezem 📖
Składniki:- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżeczki chrzanu
- sól i pieprz do smaku
- szczypiorek (opcjonalnie, do dekoracji)
Przygotowanie:
1. Ugotuj jaja na twardo we wrzącej wodzie przez około 10-12 minut.
2. Ostudź jaja w zimnej wodzie, a następnie obierz ze skorupek.
3. Przekrój jaja na pół i oddziel żółtka od białek.
4. Kolejno, w jednym naczyniu utrzyj żółtka z majonezem i chrzanem, a następnie dopraw solą i pieprzem.
5. Na poszczególnych białkach umieść przygotowaną mieszankę żółtkową.
6. Dekoracyjnie posyp szczypiorkiem.
7. Gotowe jajka z chrzanem i majonezem podawaj na zimno jako przekąskę lub dodatek do kanapek.
Smacznego!