Przepis na koktajl awokado i szpinak 📖
Oto przepis na koktajl awokado i szpinak:Składniki:
- 1 dojrzałe awokado
- 2 garście szpinaku baby
- 1 jabłko
- Sok z 1 limonki
- 1 łyżeczka miodu
- ½ szklanki mleka kokosowego
- ½ szklanki wody
- Kilka kostek lodu
Sposób przygotowania:
1. Awokado przekrój na pół, wyjmij pestkę i oddziel miąższ od skórki.
2. Jabłko sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój na kawałki.
3. Umieść awokado, szpinak, jabłko, sok z limonki, miód, mleko kokosowe oraz wodę w blenderze.
4. Mieszaj wszystkie składniki przez kilka minut, aż otrzymasz jednolitą i gładką konsystencję.
5. Dodaj kilka kostek lodu i ponownie miksuj przez chwilę.
6. Przelej koktajl do szklanki i podawaj od razu.
Smacznego!