Przepis na kulki rafaello bez mleka w proszku 📖
Składniki:- 200 g białej czekolady
- 100 g wiórków kokosowych
- 100 g migdałów
- 100 g masła
- 4 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki cukru waniliowego
Sposób przygotowania:
1. Migdały połóż na suchej patelni i delikatnie podpraż, aż staną się lekko rumiane. Ostudź je i posiekaj na drobne kawałki.
2. W kąpieli wodnej rozpuść białą czekoladę wraz z masłem, mieszając delikatnie, aż masa będzie jednolita.
3. W misce wymieszaj wiórki kokosowe, posiekane migdały, cukier puder i cukier waniliowy.
4. Do suchych składników dodaj rozpuszczoną białą czekoladę i masło. Dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
5. Z masy formuj kulki o średnicy około 2-3 cm i układaj na papierze do pieczenia.
6. Gotowe kulki rafaello umieść w lodówce na około 1-2 godziny, aby stężały.
Smacznego!