Przepis na lemoniade rabarbarowa 📖
Przepis na lemoniadę rabarbarową:Składniki:
- 4 łodygi rabarbaru
- 2 szklanki wody
- 1/2 szklanki cukru
- Sok z 2 cytryn
- Kilka kostek lodu
Sposób przygotowania:
1. Rabarbar umyj i pokrój na kawałki.
2. W małym garnku zagotuj wodę.
3. Dodaj do wrzącej wody kawałki rabarbaru.
4. Gotuj na małym ogniu przez około 10 minut, aż rabarbar zmięknie.
5. Zdejmij garnek z ognia i ostudź zawartość.
6. Po ostudzeniu, rabarbar przelej do blendera.
7. Dodaj sok z cytryn i cukier.
8. Zmiksuj wszystko na gładką masę.
9. Przelej zawartość do dzbanka.
10. Dodaj kostki lodu.
11. Dobrze wymieszaj.
12. Lemoniada jest gotowa do podania!
Smacznego!