Przepis na mini hamburgery koreczki 📖

Przepis na mini hamburgery koreczki:

Składniki:
- 400g chudego mięsa mielonego
- 1/2 cebuli, posiekanej
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
- sól i pieprz do smaku
- mini bułeczki do hamburgerów
- plasterki sera cheddar
- plasterki ogórka kiszonych
- listki sałaty
- 12 szpilek do koreczków

Instrukcja:

1. W dużej misce wymieszaj mięso mielone, posiekaną cebulę, czosnek, paprykę, sól i pieprz.

2. Uformuj małe kulki mięsa o średnicy ok. 3-4 cm.

3. Rozgrzej niewielką ilość oleju na patelni i usmaż kulki mięsa po ok. 2-3 minuty z każdej strony, aż będą dobrze przypieczone.

4. Kiedy mięso będzie gotowe, odstaw je na bok i przygotuj mini bułeczki do hamburgerów - przekrój je na połowę i delikatnie podpiecz z każdej strony.

5. Na każdej połówce bułki umieść listek sałaty, kawałek mięsa, plasterek sera i plasterki kiszonego ogórka.

6. Włóż szpilki do koreczków na górną połówkę bułki w taki sposób, aby przechodziły przez mięso i dolną połówkę bułki.

7. Podaj mini hamburgery koreczki jako przekąskę na przyjęciu lub uroczystości. Smacznego!

Podobne przepisy

hamburgery mini
koreczki
koreczki caprese
koreczki na imprezę
koreczki sylwestrowe