Przepis na przekąski wielkanocne 📖

Przekąski wielkanocne - jajka faszerowane:

Składniki:
- 6 jajek
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżeczka octu winnego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka posiekanego koperku

Przygotowanie:
1. Gotujemy jajka na twardo, po czym studzimy i obieramy.
2. Przekrawamy jajka na pół i wyjmujemy żółtka.
3. Żółtka wkładamy do miski, dodajemy majonez, musztardę, ocet, sól, pieprz i koper.
4. Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa.
5. Wypełniamy przygotowaną masą połówki jajek.
6. Przekąski można udekorować np. posiekanym koperkiem lub papryką.
7. Przed podaniem schładzamy w lodówce przez około godzinę.

Smacznego!

Podobne przepisy

przekaski
tortille przekąski
przekąski na impreze
imprezowe przekąski
przekąski na imprezę fit