Przepis na szybkie i proste rafaello 📖

Składniki:
- 200g masy kokosowej
- 100g białego czekolady
- 100g migdałów
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 łyżka ekstraktu waniliowego
- starta skórka z 1 cytryny
- plastry białej czekolady do dekoracji

Przygotowanie:
1. W rondlu rozpuść masę kokosową na małym ogniu. Dodaj cukier puder, mleko, ekstrakt waniliowy i startą skórkę z cytryny. Mieszaj całość do uzyskania jednolitej masy.
2. Zdejmij rondel z ognia i dodaj do masy rozpuszczoną białą czekoladę. Dokładnie wymieszaj, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
3. Zostaw masę w lodówce na około 2 godziny, aby stężała.
4. W międzyczasie upraż migdały na suchej patelni, a następnie drobno je posiekaj.
5. Po schłodzeniu masy do konsystencji, zrób małe kulki (o wielkości tradycyjnych rafaelli).
6. Każdą kulkę obtocz w posiekanych migdałach, a następnie ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
7. Zostałe płatki białej czekolady rozpuść na małym ogniu i skrop nimi każdą kulkę rafaello.
8. Włóż rafaello do lodówki na około 30 minut, aby czekolada stężała.

Rafaello są gotowe do podania. Smacznego!

Podobne przepisy

szybkie rafaello
szybkie proste makaroniki
szybkie i proste frytki
szybkie i proste faworki
proste i szybkie nalesniki