Przepis na tatar z biedronki 📖
Przepis na tatar z biedronki:Składniki:
- 400g mięsa z indyka lub wołowiny
- 1 cebula
- 3-4 łyżki majonezu
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżka sosu Worcestershire
- 1 łyżka ketchupu
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie: kapary, ogórek kiszony, szczypiorek
Wykonanie:
1. Mięso umyj i pokrój w drobną kostkę lub zmiel je w maszynce.
2. Cebulę obierz i również pokrój w bardzo drobną kostkę.
3. W misce połącz mięso z cebulą, dodaj majonez, musztardę, sos Worcestershire i ketchup.
4. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
5. Dopraw tatara solą i pieprzem według własnego smaku. Możesz również dodać kapary, pokrojonego ogórka kiszonego lub posiekanego szczypiorku dla dodatkowego smaku.
6. Tatara podawaj na kromkach chleba, pieczywie lub wraz z ulubionymi dodatkami.
Smacznego!