Przepis na tost czosnkowy 📖
Przepis na tost czosnkowy:Składniki:
- 4 kromki chleba tostowego
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki masła
- Sól i pieprz do smaku
- Opcjonalnie: świeża natka pietruszki lub szczypiorek do dekoracji
Instrukcje:
1. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu.
2. W międzyczasie roztop masło w rondlu lub mikrofalówce.
3. Zetrzyj ząbki czosnku na drobno.
4. Dodaj starty czosnek do roztopionego masła i wymieszaj.
5. Połóż kromki chleba na podgrzewaną patelnię.
6. Smaż chleb przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż stanie się lekko rumiany i chrupiący.
7. Zdejmij chleb z patelni i posmaruj każdą kromkę czosnkowym masłem po jednej stronie.
8. Posyp solą i pieprzem do smaku.
9. Opcjonalnie, posyp posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem dla dodatkowego smaku.
10. Podawaj natychmiast, ciesząc się aromatem i chrupiącym smakiem tosta czosnkowego.
Smacznego!