Przepis na tost jajko 📖

Przygotowanie tosta z jajkiem jest proste. Oto przepis:

Składniki:
- 2 kromki chleba
- 2 jajka
- Sól
- Pieprz
- Masło lub olej do smażenia

Instrukcje:
1. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i dodaj masło lub olej.
2. Wykręć w środku każdej kromki chleba niewielki okrąg za pomocą szklanki lub pucharka.
3. Umieść kromki chleba na rozgrzanej patelni.
4. Wbić po jednym jajku do każdej wyciętej dziurki w chlebie.
5. Posól i popieprz jajka według gustu.
6. Smaż tosty z jajkiem na jednej stronie przez około 2-3 minuty, aż spód stanie się rumiany.
7. Delikatnie przewróć tosty na drugą stronę i smaż przez kolejne 2-3 minuty, dopóki druga strona również nie będzie rumiana, a jajka będą dobrze usmażone.
8. Wyłącz ogień i wyjmij tosty z patelni.
9. Przełóż tosty na talerz i podawaj jeszcze ciepłe.

Smacznego!

Podobne przepisy

tost czosnkowy
tost awokado
tost francuskie
tost z serem i szynką
ryz jajko