Przepis na tosty z awokado i jajkiem 📖

Przepis na tosty z awokado i jajkiem:

Składniki:
- 2 kromki chleba tostowego
- 1 awokado
- 2 jajka
- sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Awokado przekrój na pół, usunięcie pestki oraz skórkę.
2. W misce rozgnieć awokado widelcem, aby uzyskać kremową konsystencję.
3. Rozgrzej patelnię i nałóż na nią dwie kromki chleba tostowego. Smaż na złoty kolor z obu stron.
4. Na drugiej patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, a następnie roztrzep jajka i dodaj je na patelnię. Smaż na średnim ogniu, aż białko zetnie się, a żółtko pozostanie płynne.
5. Na uprażone kromki chleba rozsmaruj krem awokado.
6. Na wierzchu każdej kromki chleba umieść jedno smażone jajko.
7. Dopraw całość solą i pieprzem do smaku.
8. Podawaj od razu, aby ciepłe jajko przełożyło się na tost.

Smacznego!

Podobne przepisy

tosty z jajkiem
tosty francuskie z jajkiem
tosty z jajkiem w opiekaczu
tosty z jajkiem w piekarniku
tosty z jajkiem z piekarnika