Przepis na tosty z jajkiem 📖

Składniki:
- 4 kromki chleba
- 4 jajka
- Masło
- Sól
- Pieprz

Sposób przygotowania:
1. Za pomocą kubka wycinamy okrągłe otwory w środku każdej kromki chleba.
2. Na patelni rozpuść masło na średnim ogniu.
3. Umieść kromki chleba na patelni i wysyp solą i pieprzem na każdej kromce.
4. Po chwili przewróć kromki chleba na drugą stronę.
5. Wbij pojedyncze jajko do każdej wyciętej dziurki na chlebie.
6. Smaż, aż białko jajka zetnie się i zacznie się lekko rumienić.
7. Delikatnie przewróć całość, aby upiec drugą stronę jajka (opcjonalne, jeśli lubimy intensywniej wypieczone jajko).
8. Podawaj tosty z jajkiem na ciepło i degustuj!

Podobne przepisy

tosty z jajkiem sadzonym
tosty z awokado i jajkiem
tosty francuskie z jajkiem
tosty z jajkiem w piekarniku
tosty z jajkiem z opiekacza