Przepis na twaróg na słono 📖
Oto prosty przepis na twaróg na słono:Składniki:
- 1kg świeżego twarogu
- 1 łyżeczka soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/4 szklanki posiekanych świeżych ziół (np. natka pietruszki, koperek, szczypiorek)
Instrukcje:
1. Przygotuj twaróg, upewnij się, że jest świeży.
2. W dużej misce rozgnieć twaróg widelcem, aż będzie gładki.
3. Dodaj sól, pieprz i posiekane zioła do twarogu.
4. Dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły.
5. Przełóż twaróg do miseczki i wyrównaj powierzchnię.
6. Przykryj twaróg folią spożywczą i wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny, aby dobrze się schłodził.
7. Po upływie czasu, twaróg na słono jest gotowy do podania. Możesz go podać jako smarowidło na chleb, jako dodatek do sałatki lub jako dip do warzyw.
Smacznego!