Przepis na tynk do tortu biały 📖

Składniki:

- 250 g masła
- 500 g cukru pudru
- 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 4 łyżki mleka

Instrukcje:

1. W dużym naczyniu umieść masło i cukier puder. Używając miksera, dobrze wymieszaj składniki, aż uzyskasz gładką masę.

2. Dodaj ekstrakt waniliowy i mleko do masy. Kontynuuj mieszanie, aż wszystkie składniki zostaną dokładnie połączone i masa będzie puszysta.

3. Przekładaj masę na tort o chłodzonej powierzchni. Możesz użyć szpatułki, aby równomiernie rozprowadzić tynk na całej powierzchni tortu.

4. W przypadku potrzeby, tynk można udekorować według preferencji, np. używając barwnych posypek, kolorowych cukierków lub owoców.

5. Gdy tynk będzie nałożony, można go przechowywać w lodówce, aby stwardniał przed podaniem.

Notatka: Ten przepis na tynk do tortu biały jest wersją podstawową. Możesz dostosować ilość składników w zależności od wielkości tortu, którego potrzebujesz.

Podobne przepisy

tynk do tortu
tynk do tortu bez masla
dobry tynk do tortu
prosty tynk do tortu
tynk do tortu z mascarpone