Przepis na vegetę z termomiksu 📖
Przepis na vegetę z termomiksu:Składniki:
- 3 marchewki
- 2 pietruszki
- 1 por
- 2 cebule
- 2 selery
- 1 mały korzeń selera naciowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1 pęczek natki selera
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka tymianku
- 1 łyżeczka majeranku
Instrukcje:
1. Wszystkie warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą.
2. Marchewki, pietruszki, pora, cebule, selera, korzeń selera naciowego oraz czosnek pokrój na kawałki.
3. Następnie, wszystkie pokrojone warzywa włóż do termomiksu.
4. Dodaj sól, pieprz, tymianek oraz majeranek.
5. Zamknij termomiks i uruchom na programie gotowania na 100 stopni przez 30 minut.
6. Po upływie czasu, wyjmij gotową vegetę z termomiksu.
7. Żeby nadać jej konsystencję proszku, przecedź przez drobne sito lub zblenduj na gładką masę.
8. Po wystygnięciu, vegeta z termomiksu jest gotowa do użycia jako naturalny aromat i przyprawa w różnych daniach.
Smacznego!