Przepis na bezowe duszki 📖
Przepis na bezowe duszki:Składniki:
- 6 białek jajek
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
- 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
- szczypta soli
Przygotowanie:
1. Wymieszaj białka jajek z solą, a następnie ubij na sztywną pianę.
2. Dodaj cukier puder stopniowo, cały czas ubijając masę jajeczną.
3. Dodaj octu balsamicznego oraz skrobię ziemniaczaną i delikatnie wymieszaj.
4. Przełóż masę do rękawa cukierniczego z końcówką gwiazdkową.
5. Uformuj bezowe duszki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 120 stopni Celsjusza przez około 1,5 godziny.
7. Po upieczeniu zostaw bezowe duszki do ostygnięcia w piekarniku z zamkniętą klapą.
8. Wyjmij z piekarnika i podawaj na talerzu.
Smacznego!