Przepis na bezy ciastkożercy 📖

Składniki:
- 4 białka jajek
- 250 g cukru
- 1 łyżeczka octu białego winnego

Przygotowanie:
1. W rondlu zagotuj wodę i nałóż na nią miskę, w której później ubijesz białka.
2. Wymieszaj białka jajek energicznie trzepaczką, aż będą puszyste i lekko się spienią.
3. Stopniowo dodawaj cukier, cały czas ubijając masę, aż osiągnie konsystencję puszystej piany.
4. Dodaj ocet i delikatnie wymieszaj, aby równomiernie połączył się ze masą.
5. Przygotuj blachę do pieczenia i wyłóż ją papierem do pieczenia.
6. Przełóż masę na blachę, formując małe, okrągłe bezy.
7. Wstaw blaszkę do nagrzanego piekarnika i piecz bezów przez około 1,5 godziny w temperaturze 100°C.
8. Po upieczeniu wyłącz piekarnik i zostaw bezy w nim do całkowitego ostudzenia.

Nasze pyszne beziki ciastkożercy są gotowe! Można je podawać jako samodzielne ciasteczka lub jako dodatek do innych deserów, takich jak lodowe czy owocowe kompoty. Smacznego!

Podobne przepisy

eklerki ciastkozercy
biszkopt ciastkożercy
gofry ciastkozercy
babeczki czekoladowe ciastkozercy
babeczki waniliowe ciastkożercy