Przepis na czekoladowe orzeszki 📖

Składniki:
- 200 g gorzkiej czekolady
- 1 szklanka orzechów (najlepiej nerkowca lub włoskich)
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka masła

Sposób przygotowania:
1. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej, aż stanie się gładka i jednolita.
2. W osobnym naczyniu roztop masło i dodaj miód. Dobrze wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
3. Dodaj masło z miodem do rozpuszczonej czekolady i ponownie dokładnie wymieszaj.
4. Do powstałej masy dodaj orzechy i delikatnie wymieszaj, aby były równomiernie pokryte.
5. Wyłóż papier do pieczenia na blachę i nakładaj łyżeczkami niewielkie porcje masy, formując orzeszki.
6. Odstaw na około godzinę do lodówki, aż czekolada stwardnieje.

Gotowe! Możesz teraz cieszyć się smacznymi czekoladowymi orzeszkami.

Podobne przepisy

orzeszki
orzeszki thermomix
grzybki i orzeszki
orzeszki do gofrownicy
ciastka orzeszki